
PARITERAPIA
Pariterapia tarjoaa pariskunnille mahdollisuuden työskennellä yhdessä suhteensa parantamiseksi ja vahvistamiseksi. Se voi auttaa paria käsittelemään kommunikaatio-ongelmia, konflikteja ja muita haasteita, jotka mahdollisesti heikentävät parisuhdetyytyväisyyttä tai parisuhteen hyvinvointia.
Tarkoitus on tarjota turvallinen tila avoimelle ja rehelliselle vuorovaikutukselle sekä aikaa syvemmän ymmärryksen kehittämiselle kumppanin tarpeista ja tunteista. Lisäksi terapia voi auttaa paria löytämään uusia tapoja lähestyä ongelmia, rakentamaan luottamusta ja vahvistamaan keskinäistä sitoutumista.
Pariterapia voi olla hyödyllinen vaihtoehto pariskunnille, jotka haluavat investoida suhteeseensa ja työskennellä sen vahvistamiseksi ja kehittämiseksi jo ennen kuin tilanne on kärjistynyt mutta erityisesti jos parisuhteessa on kriisi. Pariterapian avulla pari voi löytää uudenlaista toivoa parisuhteen toimivuudesta ja arvokkuudesta.
Kenelle yksilöterapia on tarkoitettu?
Kuka voisi hyötyä yksilöterapiasta?
Terapia voi olla hyödyllistä, jos kohtaat haasteita esimerkiksi stressin, ahdistuksen, ihmissuhdeongelmien, itsetunnon, eron, vanhemmuuden tai muiden elämän solmukohtien kanssa. Myös silloin, jos haluat syventää itsetuntemustasi tai löytää uusia näkökulmia elämääsi, terapia voi tarjota siihen hyvän paikan.
Mitä asioita yksilöterapiassa voidaan käsitellä?
Terapiassa voidaan käsitellä muun muassa:
Tunne-elämän haasteita (ahdistus, suru, viha, häpeä, syyllisyys)
Parisuhteen ja perhesuhteiden kysymyksiä
Itsetuntemusta ja itsensä hyväksymistä
Elämänmuutoksia ja kriisejä
Stressiä, uupumusta ja jaksamista
Työelämän haasteita
Menetyksiä ja eroprosesseja
Miten asioita käsitellään terapiassa?
Lähestymistapani on voimavarakeskeinen, eli terapiassa keskitytään sekä haasteisiin että voimavaroihin ja vahvuuksiin. Työskentelemme yhdessä keskustellen, pohtien ja joskus erilaisten harjoitusten avulla. Pyrin luomaan turvallisen tilan, jossa voi tutkia omia ajatuksia, tunteita ja toimintamalleja. Terapia ei ole pelkästään menneisyyden läpikäymistä, vaan myös tulevaisuuden suuntaamista ja uusien toimintatapojen löytämistä.
Milloin terapia voisi olla ajankohtaista?
Terapia voi olla ajankohtaista silloin, kun huomaat kaipaavasi ulkopuolista tukea jäsentääksesi ajatuksiasi, tunteitasi tai elämäntilannettasi. Se voi olla hyödyllistä myös silloin, jos tunnet olevasi jumissa, stressaantunut tai jos jokin elämäntilanne kuormittaa sinua erityisen paljon.